Ingen ny kull planerad än efter denna som vi just haft. 

Freja är kostaterat dräktig och valparna väntas komma i vecka 3, 2024

 NO JV-19, SE UCH, FI UCH, SE VCH
The Lionforce's Yaminah Of Melody
"Freja"

Född: 2018-08-02
Höjd: 66cm
Vikt: 38 kg 
HD: A/A
ED: Ua 0/0
Bett: Korrekt, fulltandad 
BPH: Ja med skott
EOAD: N/N (clear)
 

Freja är våran egen uppfödning och är en mycket trevlig tik med en enorm nyfikenhet.
Hon är en rastypisk ridgeback i sitt tänkande och socialitet mot okända människor. Kollar av vem som kommer eller vem vi möter men inte så mycket mer. Mycket lojal mot sin familj och flock med en stor portion tillgivenhet. Även vakten finns där när den behövs. 
Freja trivs bäst i skogen både på promenader och när hon får viltspåra, som hon älskar, och är riktigt duktig på. Om hon fick skulle hon även jaga på egen hand men det sätter ett koppel eller lina stopp för. Freja är annars väldigt lyhörd och lydig när hon vill. Hon är trygg i alla tänkbara miljöer och på olika underlag. Men kan vara lite obekväm i enstaka situationer så som utställningsringen då en okänd person, domaren, ska känna igenom henne. 
Freja är och har varit frisk i hela sitt femåriga liv.
Hon är mycket väbalanserad i sin konstruktion och har fantastiska rörelser. 
En fin tik som representerar rasen väl. 

Länk till Frejas sida där det finns mer information om hennes stamtavla, bph och utställningsresultat och kritiker  >>>

 
2x Exc, Ck, Cert/ 1x Vg
Kizimbi Pamoja Pojopojo
"Pojo"Född: 2016-06-07
Höjd: 68cm
Vikt:
HD:C/C
(röntgad vid 7 1/2 år)
ED:Ua 0/0
Korrekt bett, fulltandad
Rygg, hjärta, sköldkörtel UA

DM: Clear
EOAD: Clear
Hemophilia B: Clear
 

Pojo är en lugn, mycket typisk rhodesian ridgeback. Vänlig mot människor, men likgiltig. Hälsar gäster på ett vänligt sätt, men söker inte uppmärksamhet. Han gillar verkligen barn, även om vi inte har små barn hemma. Bra nervstruktur, närmar sig lugnt nya platser och situationer. Kommer bra överens med andra hundar och är inte aggressiv. Skäller inte på konstiga hanar, men svarar om de utmanar. Han har lite jaktdrift, men inte så mycket som våra tikar. Han springer efter en stund men tappar sedan intresset. Alltid glad. Pojo är en lantpojke som bor på gården, har alltid bara varit ledig. Fungerar trotts allt bra i kopplet och på stan. Han har varit helt frisk. Hittills har det inte förekommit några sjukdomar.
Pojos karaktär och hälsa är underbar, hans exteriör är också bra. Han är över sju år nu och har varit en utmärkt pojke för oss. 
Pojo är en vakthund, men inte för mycket. Allt som allt är han en bra, trygg, vänlig, lugn och väldigt trevlig hund.
Uppfödd och ägs av Ursula Limnell på kennel Kizimbi i Finland. https://kizimbi.fi/

Pojo var inte tänkt att gå i avel så det är anledningen till att han var 7 1/2 år när han röntgades. Enligt en mycket erfaren röntgenvetrinär är hans höfter perfekta men med åren och åldern har han fått lite naturliga pålagringar som gör att resultatet blev något sämre än vad det borde ha blivit om han röntgats i unga år. 
Han har heller inte genomfört mentaltest av samma anledning men jag har valt att lita på hans ägare och uppfödare som har mångårig erfarenhet av ridgebacks, att hon kan bedömma hans mentalite och temperament. När jag träffade honom så instämmer jag helt och fullt i hennes beskrivning och bedömning av Pojo.