SE VCH Mohaget´s Me´Monika Michell "Troja"

2013-06-27  -  2019-01-23

Troja hade en speciell plats i mitt hjärta reda från början. Redan första gången vi träffades. Den där sommardagen hemma hos Johanna. Vi som bara skulle titta. Men från den dagen har hon alltid funnits i både mitt hjärta och i mina tankar. 

Minns när jag betalade henne några dagar innan det var dax att hämta hem henne att jag tänkte, vad har jag betalat egentligen? Hade inte riktigt koll på hur hon såg ut och så. Ja om jag hade vetat! Vetat att jag skulle slita mitt hår, pendla mellan hopp och förtvivlan. Vetat hur mycket hon skulle komma att bita sönder, vetat hur mycket bus hon skulle hitta på. Ja då vet det tusan om jag hade köpt henne. Många är de gånger som jag hållit på att ge upp. Men jag ångrar ingenting. 

För många äventyr han det bli med Troja. Och ännu fler skogsturer, för skogen var Trojas ”hem”. 
Det var där hon trivdes som bäst. Springa, hoppa och flyga fram över vidsträckta åkrar och ängar var hennes liv. Och låg det ett spår i skogen åt henne var lyckan total. 
Trojas energi tog aldrig slut. Vad vi än bad henne om eller hittade på så nog var Troja med på det. 
Troja levde alla sina dagar till 100 % hela tiden. Undrar om hon kände på sig att hennes liv skulle bli alltför kort?

Hon är den hunden som gett mig mest ångest mest problem mest huvudbry, mest ont i magen men framför allt mest kärlek och mest glädje.  Hon är också den hund som lärt mig mest. 
Att Troja var speciell kan nog alla som träffade henne skriva under på. Hon hade definitivt sidor som inte var de bästa eller önskvärda men på nått sätt i allt detta kaos i hennes huvud fanns ett hjärta av guld. Troja gjorde ALLTID så gott hon kunde. Men ibland blev det bara lite för mycket av det hon gjorde. Allt med och runt Troja var överdrivet! Även glädjen.
Troja hade en otroligt outtröttlig glädje. Hon var alltid glad. 
Troja levde ett bekymmerslöst liv, i Trojas värld fanns det inga som helst bekymmer eller problem.

Att komma hem till Troja var en upplevelse bara det. Hon hälsade och ylade som att hon varit övergiven i veckor eller månader även om hon inte ens varit ensam. 
Troja tänkte alltid framåt, och med hennes stressade inre var hon också alltid på väg. Hade sällan tid att stanna upp och reflektera över saker. Troja hade helt enkelt inte tid för sånt. 
Troja bara gjorde först och tänkte sen efteråt, om hon tänkte... 
Att vara ute med Troja var lite som att vara ute med ett paket dynamit som kunde explodera när som helst. Här gällde det att vara med. Att hinna se saker och ting FÖRE Troja annars kunde vad som helst hända

Så mycket glädje och bekymmer vi gått igenom och så mycket vi hade kvar att göra. 
Lika fort som hon kom till oss, lika fort försvann hon. 

Hon var den där fula ankungen som blev en vacker svan. 
När Troja kom in i mitt liv blev det sig inte likt och aldrig vad det varit, och när Troja så hastigt försvann ur mitt liv blev det och kommer aldrig heller att bli vad det varit. Det kommer alltid att fattas en Troja... 

Älskade fina bästa knasiga Trollet  
Du saknas i våra liv, men aldrig i våra hjärtan

Om Troja


Höjd: 65 cm                                          Stamtavla
Vikt: 38kg                                             MH test
Fulltandad/korrekt bett                   Galleri
HD:A/A                                        
ED: UA (0)
MH genomfört
 

                          Utställingsresultat                            
                             *2014, *2015, *2016
                                        *2017, *2018

Troja är sin (halv)systers raka motsats. Troja kan man göra vad man vill med när man vill, Troja är alltid med på allt! Allt är kul och så kan man ju få en godis om man gör nåt bra. Mat är nämligen hennes stora passion i livet. Hitta på bus är också en favoritsysselsättning. Hon kallas därför också för Trollet. Troja behöver mycket stimulans, så vi viltspårar, ringtränar, lydnadstränar och tar långa skogspromenader. Troja är också en mycket följsam hund. Även fast hon tycker det är superkul med viltspår jagar hon sällan på egen hand.